Vergoeding haarwerken door zorgverzekeraar

Heeft u haaruitval door een ziekte of bijvoorbeeld door chemotherapie? Of als u definitief uw transitie van man naar vrouw heeft ondergaan. Dan kan een haarwerk of haarstuk uitkomst bieden. Hiervoor is vaak een vergoeding mogelijk. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een haarwerk uit de basis of aanvullende zorgverzekering.

Als het haarwerk of haarstuk duurder is dan de maximale vergoeding, moet u de rest zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.

Klassieke kaalheid is geen medische aandoening

Klassieke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetico) is geen medische aandoening en geeft in de meeste gevallen geen recht op een haarwerk uit het basispakket. Haren groeien uit haarzakjes in je huid. Bij kaal worden zijn die haarzakjes overgevoelig voor mannelijke hormonen. Het gaat dan vooral om het hormoon testosteron. De haarzakjes verdwijnen en hierdoor ontstaat het kaal worden.

SOHO Salon Professionals haarwerken

Hieronder vindt u de meeste zorgverzekeraars. Klik op het logo voor meer informatie over de vergoeding van de desbetreffende organisatie. Raadpleeg altijd eerst uw zorgverzekeraar! Staat uw zorgverzekeraar er nog niet bij? Nee dan contact met ons op!

CZ zorgverzekering vergoeding haarwerken pruiken
Menzis zorgverzekering vergoeding haarwerken pruiken
Nationale Nederlanden zorgverzekering vergoeding haarwerken pruiken
OHRA zorgverzekering vergoeding haarwerken pruiken
VGZ zorgverzekering vergoeding haarwerken pruiken